Kategorije izdelkov

Blog

RUDARITE Z OSNOVNO PLOŠČO ASROCK H110 PRO BTC+ -- Podpira 13 Grafičnih kartic

O kriptovalutah govorijo vsi.

Kriptovalute niso novost, so pa letos postavile rekord v priljubljenosti in tudi vrednosti. Za seboj imajo že skoraj osemletno zgodovino, v tem času so tudi že nekoliko dozorele, zato si oglejmo, kaj se dogaja na tem področju. Izpostavili bomo Etherium in rudarjenje le-tega.

Ether - V okviru projekta Ethereum je nastala kriptovaluta ether, za katero številni pričakujejo, da bo ostala prava kriptovaluta prihodnosti, medtem ko naj bi bil bitcoin nekakšno digitalno zlato. Bitcoin bi načeloma lahko nadgradili, da bi izpolnjeval še druge funkcije, a je enostavneje in učinkoviteje postaviti novo verigo blokov. Zato imamo dandanes več sto (!) kriptovalut, med njimi tudi ether. 

Ethereum je projekt, ki na podlagi veriženja blokov ponuja platformo za izvedbo pametnih pogodb, ether pa je pripadajoča kriptovaluta. Pametne pogodbe so zapisane v računalniškem jeziku in predstavljajo kodo, ki se samodejno izvede, ko je pogoj izpolnjen. Če v pogodbo zapišemo, da bomo na določen račun ob nekem datumu nakazali nekaj denarja, se to brez izjeme zgodi. Pogodba je neposredno izvršljiva, obenem pa je shranjena v javni verigi blokov, torej je vidna vsem.

Ethereum ponuja EVM (Ethereum Virtual Machine), v katerem lahko teče kakršenkoli program ne glede na programski jezik, osnovna podstat verige blokov pa se pri tem ne spremeni


Beri več ...

Akcijske kamere

Majhne, robustne kamere so absolutno obvezna oprema za vse športne navdušence, potapljače in ljubitelje aktivnosti na prostem. Kakovostne akcijske kamere pričarajo dih jemajoče fotografije in videoposnetke v profesionalni kakovosti. Na spletni strani Chiptehnika.si boste zagotovo našli popolni izdelek: od osnovnega modela kamere pa vse do profesionalnega tipa naprave.

Beri več ...

HDD disk ali SSD disk?

Je danes SSD nujen ali še lahko shajamo s klasičnimi trdimi diski? V katerih primerih je obvezen SSD in kdaj se bomo poslužili HDDja? Beri dalje ...
Beri več ...

Kako izbrati pravi tablični računalnik?

Vsi so videti podobno, le velikosti so različne. Pa vendar je pri nakupu tabličnega računalnika dobro vedeti nekaj podrobnosti, s katerimi bo izbira precej bolj tehtna, manj pa bo tudi slabe volje med uporabo. Izpostavljamo nekaj najbolj pomembnih kriterijev za izbiro.

Beri več ...

Kako polniti baterijo na prenosniku

Opažate, da vaša baterija na prenosniku drži vse manj časa in ga morate zato vse pogosteje priključiti na napajalnik? S pravilno uporabo, lahko to omilite in bateriji podaljšate življenjsko dobo. Pred vami je nekaj nasvetov kako.

Beri več ...
Prikazujem 1 do 5 od 7 (2 strani)